X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Svetlana Tuz: „Cu cît mai simplu este discursul, cu atît mai bine”

13 iun. 06:30   Societate
2227 0

Cu cît mai simplu este discursul în public, cu atît este mai bine, și ar fi mai bine de evitat tonul de mentor sau patosul.

Despre aceasta a relatat Artista Poporului, maestru în arte a Moldovei, învățătoarea de discurs scenic, Svetlana Tuz, în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandr Stahurski” de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

Ea a remarcat că la noi în ultima vreme a apărut o mulțime de cuvinte noi, know-how, iar pe mulți oameni acestea îi deranjează, mulți nu le înțeleg, așa că, cu cît mai simplu este discursul, cu atît va fi mai bine. Trebuie să comunicați într-un limbaj normal.

"Dar dacă eu ies și încep să vorbesc pe un ton de mentor, cum se spune, sau cu un anumit patos, cine are nevoie de acest patos? Nimeni nu are nevoie de el", a spus Artista Poporului, Maestru în Arte din Moldova, profesor de discurs scenic.

Potrivit ei, publicul poate rezista 10-15 minute de discurs public, iar mai departe, pentru a-i menține atenția trebuie să faci ceva, să folosești ceva pregătit din timp sau să improvizezi.

Svetlana Tuz a subliniat că, urcînd pe scenă, orice persoană oricum își pregătește un discurs. Winston Churchill spunea că, dacă trebuie să țină un discurs scurt, îl pregătește timp de 2 săptămîni, dacă trebuie să țină un discurs de o jumătate de oră - îl pregătește timp de o săptămînă, iar dacă trebuie să țină un discurs de o oră - îl poate ține chiar acum, deoarece un discurs scurt trebuie să conțină tot necesarul, principalul lucru pe care o persoană vrea să îl spună, iar pregătirea acestuia durează mai mult timp, iar atunci cînd vorbește timp de o oră, el își poate „împrăștia gîndurile prin copac” așa cum dorește.


8
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?