Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Stoianoglo sare în apărarea lui Levițki învinuit că l-ar fi ajutat pe Platon să fugă

21 iul. 2021,, 09:31   Societate
2624 1

Acum două zile, deputatul PAS Sergiu Litvinenco declarase că procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție (PA), Vasile Levițki, l-ar fi ajutat pe Veaceslav Platon să scape de urmărirea penală și să fugă din țară, pentru că ar fi cunoscuți încă de prin anii 2000. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a sărit aseară în apărarea colegului său și calificat asemenea declarații „tîmpite”.

„Îmi pare rău că avem politicieni irepsonsabili, care fac declarații tîmpite, care ponegresc oamenii cinstiți, onești. Levițki a fost reîncadrat la muncă, cînd am venit eu în funcția de procuror general. Dumnealui a plecat din sistem în 2014, înainte de statul-capturat. Cînd am venit la conducerea Procuraturii Generale, am anunțat că vreau să revină oamenii onești în sistem, să mă ajute să fac o echipă. El a fost unul dintre ei. Eu sînt sigur că toate declarațiile în privința lui nu au substanță legală”, a declarat Alexandr Stoianoglo la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4.

Totodată, acesta a mai dezvăluit că Vasile Levițki ar fi fost filat cîndva de grupul „Șor”. „Atunci s-a dispus filaj în privința domnului Levițki, pentru că nu au găsit posibilitatea de a rezolva probleme cu el. Au fost căutate momente ca să fie discreditat”.

Mai mult, ar mai exista o grupare de filaj despre care procurorul general nu a precizat cine anume stă în spate. Pe ambele, au fost deschise dosare penale. Unul deja a fost expediat în judecată, pe celălalt încă procurorii clarifică în interesele cui s-a filat.

Amintim că și însuși procurorul Vasile Levițki a reacționat la acuzațiile lui Sergiu Litvinenco. „Nu am fost și nu sînt în nicio relație cu cetățeanul Veaceslav Platon. În cariera mea de peste 20 de ani în cadrul organelor Procuraturii nu am avut în procedură și nu am instrumentat cauze penale împotriva cetățeanului Platon și dezavuez afirmațiile și insinuările potrivit cărora ar fi existat vreo cauză în care l-aș fi absolvit de răspundere sau i-aș fi asigurat „culoarul verde pentru a pleca din țară”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?