X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Sprijin pentru tinerii profesioniști: în curînd în Moldova va fi deschisă o instituție specială

19 feb. 11:44   Societate
2023 0

Ministrul Educației, Dan Perciun a susținut o conferință de presă privind lansarea Institutului Național pentru Educație și Leadership.

„Ne bucurăm să va anunțăm că în această duminică, pe dată de 25 februarie va avea loc lansarea Institutului Național pentru Educație și Leadership. În acest sens, putem să asigurăm o bună susținere pentru tinerii specialiști. Institutul a fost creat în noiembrie, am reușit să angajăm directorul instituției să ocupăm funcțiile în cadrul acesteia”.

Acest institut este necesar pentru gestionarea formării continue din cadrul învățămîntului. În cadrul acestuia urmează să activeze în jur de 1000 de mentori care îi vor ghida pe profesorii din țară noastră să devină mai buni, spune ministrul, transmite Protv.

De asemenea, instituția se oferă să susțînă și tinerii specialiști, iar în cadrul discuțiilor vor fi abordate subiecte legate de dezvoltarea personală, combatrea bullying-ului, violenței în instituțiile de învățămînt.

Directorul Institutului Național pentru Educație și Leadership va fi Viorica Andritchi. Perciun a subliniat faptul că în sistemul nostru de învățămînt n-a mai existat o asemenea viziune și abordare: „Ne bucurăm să dăm startul mentoratului în Republica Moldova”. Profesorii vor fi selectați în baza de concurs, in dependență de experiență profesională, gradul didactic că să identificați cei mai buni.

2
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?