TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Situația epidemiologică, discutată la Guvern: Se atestă o creștere a tuturor indicatorilor

Numărul cazurilor de infectare cu Covid în rîndul populației este în continuă creștere, spitatele din țară fiind ocupate în cea mai mare proporție de la începutul epidemiei.

Declarația a fost făcută de secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, la ședința de astăzi a Guvernului.

În ultima zi, în Chișinău au fost înregistrate aproape 900 de cazuri noi, o situație îngrijorătoare se atestă și în suburbiile capitalei, dar și în raioanele de nord ale republicii: Ocnița, Edineț, Dondușeni.

„Tendințele care sînt după indicatorii din ultimele zile, numărul cazurilor este în continuă creștere, cu 30 la sută în săptămîna a opta, comparativ cu săptămîna a șaptea. În continuă creștere este și numărul persoanelor în stare gravă și extrem de gravă. Situația este încordată. A crescut și numărul deceselor”, a menționat funcționara.

În prezent, în spitalele din țară se tratează de Covid 3800 de pacienți, iar circa 11 mii – la domiciliu. „Avem un record de la începutul pandemiei în privința internărilor”.


În rîndul lucrărilor medicali se atestă 74 de persoane infectate.

Secretarul de stat a mai anunțat că autoritățile sînt așteptarea următorului lot de 14.400 de doze de vaccinuri oferit R.Moldova pe paltforma COVAX. Acesta ar urma să fie livrat mîine.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load