X 
Cazul Șor stiri: 599

SIS atenționează cetățenii care folosesc embleme și simboluri extremiste

9 mar. 2022,, 10:33   Societate
3671 0

Cetățenii moldoveni sînt atenționați de către Serviciul de Informații și Securitate (SIS) că „desfășoară un comportament iresponsabil” atunci cînd etalează și propagă unele drapele, embleme grafice, insigne, uniforme, sloganuri și formulele de salut, fapt ce generează în societate riscuri „de subminare a conviețuirii pașnice a poporului multietnic și multilingv al Republicii Moldova”.

Potrivit SIS, forțele de ordine ale statului au realizat acțiuni cu scop de profilaxie în raport cu unele persoane, care au proliferat în public embleme grafice și insigne tendențioase ce pot provoca situații de conflict, pe motive de ură ideologică, politică și națională, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

SIS reamintește că, orice îndemn la război sau ațîțare a vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice este interzis prin lege.

„Considerăm că unele persoane care au recurs la asemenea gesturi nu au conștientizat potențialul impact și consecințele negative ale acestor fapte pentru societate, în context, Serviciul de Informații și Securitate reiterează apelul către cetățeni de a se abține de la acțiuni ilegale care pot duce disensiuni sociale. SIS, de comun cu organele de ocrotire a normelor de drept competente, va continua măsurile profilactice îndreptate spre prevenirea fenomenelor legate de discursul de ură și a altor activități ilicite menționate”, se arată într-un comunicat de presă al SIS.

Precizăm că, în ultima perioadă, de la începutul războiului în Ucraina, unii cetățeni moldoveni au început a utiliza unele embleme și simboluri caracteristice armatei Federației Ruse. Este vorba de literele „Z” și „V” desenate pe tehnica militară rusă, care încă este un mister ce semnificație ar avea și scopul real al însemnării blindatelor și tancurilor.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?