Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Sînteți stabilit peste hotare și doriți să trimiteți în Moldova colete și bagaje neînsoțite? Ce reguli trebuie să urmați

12 noi. 2023,, 14:00   Societate
10506 0

În ultima perioadă, potrivit Serviciului Vamal al Republicii Moldova, se înregistrează tot mai multe cazuri, cînd se încearcă transportarea de loturi comerciale prin intermediul bagajelor neînsoțite. Pentru a evita eventuale incidente la trecerea posturilor vamale, persoanele, care transmit aceeste bunuri trebuie să respecte anumite reguli.

Pentru a nu fi reținute la vamă bunurile trimise de moldovenii stabiliți peste hotare, aceștia trebuie să cunoască anumite prevederi ale legislației în acest sens. La fel, există anumite reguli și pentru cei care transportă acest bagaj neînsoțit.

Este important de știut că organul vamal doar reține aceste mărfuri, nu le confiscă. Reținerea are loc în cazul în care aceste bunuri nu au fost declarate sau au fost tăinuite.

Ar fi oportună prezentarea transportatorului a unei liste cu toate bunurile, pe care i le transmiteți. Dacă mărfurile transmise de dumneavoastră nu au ajus la destinație, sînteți în drept să-i cereți explicații transportatorului.

Dacă acesta motivează lipsa mărfurilor cu faptul că au fost reținute de organul vamal, atunci drept dovadă trebuie să vă prezinte actul eliberat de către organul vamal, care să demonstreze că bunurile se află la depozitele de reținere.


În urma adresării la organul vamal, pe fiecare caz aprte, este eliberată decizia privind achitarea drepturilor de import, neachitarea acestora sau cu privire la returnarea bunurilor, dacă nu sînt prohibite ((arme, droguri, explozive, etc).

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa intreaba@noi.md.

15
2
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?