Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Sezonul reparațiilor în locuințe: Cît costă lucrările pentru un apartament cu două camere

25 iun. 09:00   Societate
3086 0

Vara nu e doar despre concedii şi odihnă, ci e și sezonul reparațiilor în locuințe. Muncitorii au cu pînă la 50 la sută mai multe solicitări comparativ cu alte perioade ale anului.

Dacă unii oameni se limitează doar la reparații curente și superficiale, alții se avîntă în lucrări complexe.

Reparaţia la cheie a unui apartament cu două camere costă, cel puţin, 300 mii de lei. Aici intră materialele de construcţie şi munca. E un preţ cu peste 30 la sută mai mare faţă de anul trecut, spune directorul unei firme de reparaţii şi construcţii din Chişinău.

"Bugetul începe de la 300 mii de lei şi în sus. Totul depinde de ce fel de reparaţie vrea omul. Asta pentru un apartament să zicem de 50 de metri pătraţi. Vorbim de un preţ care abia începe aici, fiindcă serviciile au un preţ, iar materialele au un alt preț", afirmă Mihail Știrbu.

Preţul creşte în cazul în care şi lucrările sînt mai complexe, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.


"Cel mai solicitat lucru la noi în oraş, dar chiajr şi în republică, eu cred că sînt băile. Cel puţin, în ultima perioadă oamenii pun accent pe camera de baie şi acolo se investeşte cel mai mulţi bani", mai precizează Mihail Știrbu.

Mulţi oameni spun că sînt nevoiţi să strîngă cureaua în timpul anului, pentru a aduna bani de reparaţie. Alţii se împrumută.

Amintim că lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni pînă sîmbătă între orele 20.00 – 08.00.

Amenzile pentru încălcarea acestor prevederi vor fi de pînă la 1500 de lei pentru persoanele fizice și pînă la 4500 de lei pentru persoanele juridice.

Un proiect de modificare a Legii cu privire la locuințe a fost votat de Parlament în a doua lectură.

0
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?