Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Șeful MoldovaGAZ vine cu precizări după ce Putin s-a nemulțumit că Moldova depozitează gaz în Ucraina

8 dec. 2022,, 23:42   Societate
4912 0

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că „nu a fost nicio încălcare a contractului”, după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin s-a nemulțumit că Republica Moldova stochează gazele în Ucraina. Declarația a fost făcut în cadrul emisiunii Acces Direct.

„Eu doar un lucru vreau să menționez fără a intra în detalii. Republica Moldova și participanții pe piața gazelor naturale din Republica Moldova cum este Moldovagaz și Energocom, etc, noi ne conducem de legislația națională și Tratatul de Instituire a Comunității energetice. Sunt acordurile de interconectare între operatorii de sistem din Romînia și Republica Moldova și din Moldova și Ucraina și sînt anumite reguli după care noi ne conducem, de aceea eu consider că nu a fost nicio încălcare a contractului, cel puțin din partea noastră. Gazele care au fost vîndute pe piața angro, acele surplusuri au fost vîndute Energocomului care și-a avut tot dreptul legal să le stocheze unde dorește”, a spus Ceban,

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ministerului rus al Energiei să afle de ce Moldova stochează gazele în Ucraina. „Nu este, în general, clar de ce îl păstrează în Ucraina. Am să cer ministerului să examineze subiectul”, a spus Putin.

2
4
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?