X 
Arşiţa stiri: 183
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

O companie bulgară vrea să dea în judecată Gazprom pentru aproape o jumătate de miliard de euro

9 iul. 18:45   Externe
5330 1

Compania bulgară de gaze Bulgargaz, deținută de stat, a demarat un proces de arbitraj împotriva companiei ruse Gazprom Export, cerînd despăgubiri de 400 de milioane de euro pentru încălcarea contractului în 2022.

Despre aceasta a informat Reuters cu referire la declarația companiei, scrie "Adevărul European".

Compania bulgară a început procesul la Curtea de Arbitraj a Camerei Internaționale de Comerț din Paris, deoarece compania rusă nu a răspuns la oferta sa de soluționare.

"După ce partea rusă nu a luat măsuri pentru o soluționare prealabilă a problemei, Bulgargaz a luat măsurile necesare pentru a proteja interesele companiei", se arată în declarație.

Anul trecut, Gazprom a suspendat contractul pe termen lung al Bulgargaz, care acoperea 90 la sută din volumele de gaze naturale furnizate de Bulgargaz consumatorilor.


"Gazprom a oprit furnizarea de gaze naturale către Bulgargaz la sfîrșitul lunii aprilie 2022, deoarece țara a refuzat să deschidă conturi în ruble la Gazprombank".

În iunie 2023, a devenit cunoscut faptul că Ministerul bulgar al Energiei pregătea o cerere de arbitraj împotriva Gazprom pentru suspendarea livrărilor de gaze.

2
2
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав