X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți, reținută de CNA

21 iun. 08:43   Societate
8046 0

Ofițerii CNA și procurorii au reținut-o pe șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți în dosarul în care este cercetată o schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile.

Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este bănuită de acceptarea, prin intermediul unui mijlocitor, a unei sume de 5000 de euro în schimbul nedivulgării unor informații compromițătoare despre o subalternă, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu.

Amintim că, acum 3 zile, CNA și procurorii au operat percheziții într-o cauză de abuz de serviciu în care sînt cercetate acțiunile unor angajați și factori de decizie ai fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți, (reorganizată în anul 2023 în Agenția Teritorială de Asistență Socială Nord-Nord-Vest (ATAS)). Cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari ai direcției menționate.

Potrivit faptelor investigate, în perioada anului 2022, factori de decizie din cadrul fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți, acționînd în interes material și profitînd de situația de vulnerabilitate fizică sau psihică a unor persoane aflate la deservire socială, au perfectat notarial acte prin care au împuternicit persoane din cadrul Direcției să le gestioneze bunurile în calitate de moștenitori exclusivi, iar ulterior, aceste bunuri au fost înstrăinate.

Cercetările pe caz continuă sub conducerea Procuraturii mun. Bălți. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

11
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав