X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Scandal în raionul Criuleni. Oamenii sînt foc și pară

31 ian. 09:15   Societate
2791 0

Sute de copaci tăiaţi recent dintr-o pădure de salcîm au stîrnit nemulţumirea unor localnici din sectorul de vile Galbenă Gutuie, raionul Criuleni.

Oamenii spun că au fost defrişate două sectoare de pădure, cu arbori care păreau sănătoşi.

„Putem vedea ici-colo cîte un copac bolnav sau cu rădăcina bolnavă, dar în rest sînt copăcei sănătoşi”. „Şi aceasta se numeşte împădurirea ţării? Nu pot înţelege chiar. Indignarea e maximă”.

Administraţia Ocolului Silvic Criuleni, dar şi Inspecţia pentru protecţia mediului din raion susţin că tăierile sînt legale şi că pădurea va fi replantată, cel mai probabil, în toamna acestui an, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Majoritatea arborilor, în jur de 70%, au uscat coronamentul. Efectuăm tratamentul dat pentru a avea o pădure de viitor”, spune Sergiu Stepaniuc, şeful Ocolului Silvic Criuleni.


„A fost o petiţie din partea locuitorilor de la vile, din apropierea pădurii, putem spune că acolo au fost eliberate două autorizaţii de exploatare a pădurii. Autorizaţia a fost eliberată pe 20 decembrie 2023, iar data terminării recoltării e 15 aprilie 2024. După ce vor fi finalizate lucrările de exploatare a parchetelor, vor fi lucrări de plantare a arborilor”, a precizat Ion Guzun, şeful Inspecţiei pentru Protecţia Mediului Criuleni.

Localnicii au înaintat o petiţie către instituţiile abilitate, dar nu au primit niciun răspuns pînă acum.

1
0
0
2
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?