COVID-19 în MOLDOVA

Șarov: „Împreună construim rezistența sistemului educațional”

Șarov: „Împreună construim rezistența sistemului educațional”

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a prezentat în cadrul unui briefing de presă cele mai importante reglementări privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru învățămîntul general.

Ministrul Igor Șarov a menționat că principiile de bază ale redeschiderii instituțiilor de învățămînt sînt: asigurarea unui spațiu educațional și a unui mediu protejat; dezvoltarea unei culturi a încrederii, care înseamnă respectarea disciplinei, a atitudinii etice și cea de respect pentru profesori, elevi, părinți și existența unei informări corecte și continue. „Împreună construim rezistența sistemului educațional, iar pentru aceasta mobilizăm la nivel național, întreaga comunitate educațională pentru respectarea, protecția și asigurarea drepturilor copilului la educație de calitate în contextul începerii unui nou an de studii”, a afirmat oficialul.

În context, ministrul Igor Șarov a anunțat despre aprobarea de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a „Reglementărilor speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituțiile de învățămînt primar, gimnazial, liceal și extrașcolar” și elaborarea de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a „Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățămînt primar, gimnazial și liceal în contextul epidemiologic al COVID-19”, care urmează a fi aprobate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.


Astfel, pentru demararea noului an de studii instituțiile de învățămînt vor parcurge trei etape.

Ministrul Igor Șarov a menționat că în anul 2020 vor fi reeditate 50 titluri de manuale școlare în corespundere cu curriculumul, ediția 2019. Abecedarul și Bucvari pentru clasele I vor fi distribuite în instituțiile de învăţămînt din țară pînă la 1 septembrie 2020. Variantele pdf ale manualelor reeditate vor fi plasate pe site-ul Centrului Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educației și vor putea fi accesate/ descărcate de cadre didactice, elevi și părinți.

„Încercările ne fac mai puternici. Ele sînt și un real prilej de a progresa pe linia modernizării, iar eu sînt adeptul modernizării inteligente. Și asta facem, construim împreună rezistența la crize și repunem educația pe soclul demnității. Dar peste și dincolo de toateavem grijă unii de alții și avem grijă de sănătate!”, a conchis oficialul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load