Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Sărbătorile, tot mai aproape. Cum alegem un brad artificial calitativ

29 noi. 2023,, 18:16   Societate
2078 0

În timpul sărbătorilor de iarnă, bradul joacă un rol foarte important, de aceea nu trebuie să subestimăm importanța alegerii acestuia.

Pentru a evita achiziționarea unui produs de o calitate îndoielnică Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor, vine cu mai multe recomandări.

„În primul rînd trebuie să alegem un brad care trebuie să își susțină greutatea, să fie stabil pentru a nu permite căderea accidentală. Trebuie să ținem cont de dimensiunea bradului pentru a nu-l amplasa direct în preajma unei surse de căldură”, spune directorul executiv al CNPC, Nicolai Olarașu, notează Noi.md cu referire la moldova1.md.

Incendiile sînt printre principalele pericole care pot fi declanșate de pomul de Crăciun. Dacă optați pentru un brad artificial, asigurați-vă că așezați pomul într-un loc sigur din casa dumneavoastră.

„Atragem atenția la compoziția materialului polimeric, de regulă acest material trebuie să nu întrețină focul. Un material ieftin va arde cu ușurință și atunci va fi o sursă de pericol în casa noastră”, a mai adăugat specialistul.


Pentru a evita achiziționarea unor produse de calitate dubioasă, Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor recomandă cumpărătorilor să țină cont de unele aspecte atunci cînd vor alege bradul artificial și jucăriile pentru împodobirea lui. Specialiștii atenționează asupra faptului că unele produse conțin substanțe care pot provoca alergii și chiar intoxicații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?