COVID-19 în MOLDOVA

Şapte copii de la Centrul de plasament şi reabilitare, testaţi pozitiv la COVID-19

Şapte copii de la Centrul de plasament şi reabilitare, testaţi pozitiv la COVID-19

Şapte copii de la Centrul de plasament şi reabilitare pentru copii de vîrstă fragedă din Chişinău au fost testaţi pozitiv la COVID-19.

Primul caz a fost confirmat pe 23 iulie, la un angajat. Ulterior, 15 copii care au intrat în contact cu acesta au fost testaţi. Informaţia a fost comunicată de către Svetlana Lupu, șefa Direcției Politici în domeniul Asistenței Medicale Spitalicești, transmite IPN.

La o conferință de presă organizată, luni, de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, responsabila de la minister a precizat că instituţia este de profil medico-social, iar tratamentul copiilor este asigurat în sediul Centrului. „La tratamentul copiilor participă şi colaboratorii Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase Copii, care se află în apropiere. Împreună cu echipa medicală din cadrul Centrului, asigură tratamentul copiilor care sînt plasaţi acolo şi, respectiv, supravegherea acestora. În cazul în care ar exista un pericol de agravare, copiii ar fi fost transferaţi în instituţii medicale”, a spus Svetlana Lupu.


La momentul actual, la Centrul de plasament şi reabilitare pentru copii din Chişinău sînt plasaţi 71 de copii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load