X 

Rosian Vasiloi a acționat MAI în judecată

23 sep. 14:40   Societate
3196 1

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, nu este de acord cu mustrarea aspră care i-a fost aplicată, în urma anchetei privind incidentul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Vasiloi a contestat vineri, 22 septembrie, decizia în privința sa. Dosarul a fost deja repartizat.

Anticoruptie.md l-a contactat pe Rosian Vasiloi pentru a obține mai multe informații despre pretențiile înaintate MAI. Pînă în momentul publicării articolului, șeful Poliției de Frontieră, care a anunțat că a plecat în concediu din cont propriu, nu a reacționat la solicitare. Vom reveni cu o completare în situația în care vom recepționa un răspuns. Între timp, pe site-ul instanțelor de judecată, la ora 11.35, a fost plasat un anunț privind crearea dosarului Rosian Vasiloi vs. Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova - Acţiuni privind controlul legalităţii actelor administrative ale ministerelor.

Pe 4 septembrie curent, autoritățile au prezentat rezultatele anchetei de serviciu inițiate după incidentul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) din data de 30 iunie, atunci cînd un polițist de frontieră și un angajat al serviciului de securitate au fost împușcați de un pasager căruia nu i-a fost permisă intrarea în țară.

„Ca urmare a anchetei au fost sancționați disciplinar nouă angajați din cadrul sectorului Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău. Cinci angajați au fost sancționați cu mustrare aspră: un ofițer superior și patru subofițeri superiori din cadrul Unității de control a frontierei. Patru angajați au fost sancționați cu concediere: șefii adjuncți ai sectorului Poliției de Frontieră, șeful de tură al Unității control al frontierei și ofițerul superior-operativ al de serviciu a Serviciului dispecerat al Centrului Regional de Coordonare. Șeful poliției de frontieră a fost sancționat cu mustrare aspră. Iar un secretat de stat responsabil de acest domeniu va fi demis”, a punctat ministrul de Interne, Adrian Efros.

Pe 18 septembrie, Procuratura Generală a pornit un dosar penal pe numele șefului Inspectoratului General al​ Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi. Anunțul a fost făcut de însuși Vasiloi, care a mai spus că își ia o pauză.


Vasiloi a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a menționat că se angajează în continuare să coopereze în totalitate cu organul de urmărire penală și să răspundă cu demnitate și onoare, „astfel încît adevărul să fie stabilit și să reconfirm încrederea în demnitatea de ofițer pe care am onorat-o întotdeauna”.

4
0
2
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?