X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Rosian Vasiloi, recunoscut în calitate de bănuit în dosarul privind atacul de la Aeroportul Chișinău

18 sep. 2023,, 15:54   Societate
2944 0

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a fost recunoscut în calitate de bănuit pentru comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu, în legătură cu atacul armat care a avut loc al Aeroportul Internațional Chișinău pe 30 iunie, soldat cu decesul a doi angajați, anunță Noi.md

Desprea aceasta a anunțat Vasiloi, astăzi, 18 septembrie, care precizează că va coopera cu ancheta și că va prezenta și un raport.

Totodată, el, va solicita un concediu neplătit pe o perioadă de peste 30 de zile.

„Astăzi, 18 septembrie 2023, am fost informat cu privire la ordonanța emisă la data de 15 septembrie 2023, de către Procurorul cu misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale, în care am fost recunoscut în calitate de bănuit cu privire la pretinsa comitere a infracțiunii de neglijență în serviciu, legată de evenimentele tragice ce au avut loc la data de 30 iunie 2023, în sala de sosiri din Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit prevederilor art. 197 al. 1 al. 3, procurorul nu a considerat necesară suspendarea mea provizorie din funcție. Cu toate acestea, am considerat corect și în interesul transparenței să informez imediat Ministrul Afacerilor Interne despre atribuirea calității procesuale de bănuit în cadrul unei cauze penale.


În calitate de conducător al instituției și având demnitatea de ofițer, cred cu tărie că este esențial să contribui ca organul de urmărire penală să colecteze toate probele și să efectueze urmărirea penală, pentru a clarifica toate circumstanțele cauzei penale și acuzațiile aduse.

De aceea, în semn de respect față de instituția pe care o conduc și față de cetățenii Republicii Moldova, voi prezenta un raport și voi solicita acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile.

Reiterez că în contextul luptei împotriva amenințărilor externe și a războiului hibrid dus de Federația Rusă, am colaborat strâns cu partenerii noștri interni și externi pentru a asigura integritatea și securitatea frontierei Republicii Moldova. Mulțumesc colegilor și partenerilor noștri pentru sprijinul constant și cooperarea strânsă în această perioadă. Mă angajez în continuare să cooperez în totalitate cu organul de urmărire penală și să răspund cu demnitate și onoare, astfel încât adevărul să fie stabilit și să reconfirm încrederea în demnitatea de ofițer pe care am onorat-o întotdeauna.

În încheiere, doresc să exprim din nou condoleanțele mele sincere familiilor victimelor tragicului incident din Aeroportul Internațional Chișinău și să asigur cetățenii că, indiferent de circumstanțe, securitatea și integritatea frontierelor noastre rămân prioritare.

Unicul interes pe care l-am avut și îl voi avea în continuare – este serviciul Patriei și a cetățeanului”.

Amintim că în urma atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău au fost împușcați polițistul de frontieră Serghei Muntean (31 de ani) și angajatul securității aeroportuare, Igor Ciofu (40 de ani). Pe caz Procuratura Generală a pornit dosar penal.

4
3
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?