X 
Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Roibu: Comportamentul online al tinerilor este o problemă pe care dorim să o abordăm

23 dec. 2023,, 13:00   Societate
4142 0

"Nu putem să ne îndepărtăm de era digitală, dar trebuie să mergem acolo pregătiți, fără a fi dependenți de internet. Așadar, ar trebui să existe un echilibru al activităților - atît online, cît și offline." Declarația a fost făcută de Dumitru Roibu, activist civic, președinte al Fondului de Dezvoltare a Mediului ECODAVA, director executiv al YMCA Moldova, în cadrul emisiunii "Большая Игра" cu Nina Dimoglo, transmite Noi.md.

Potrivit lui Dumitru, dotarea tinerei generații cu tehnologii digitale, în special a elevilor care locuiesc la sate, este, fără îndoială, importantă pentru a învăța și a contribui la dezvoltarea lor, însă mediul Internet poate dăuna adesea minților încă neformate:

"Da, în cadrul lecțiilor de informatică, copiii sînt învățați cum să folosească diverse programe, dar acest lucru nu înseamnă că ei înțeleg automat cum ar trebui să se comporte pe internet, ce conținut să urmărească și ce să nu urmărească, cum să-și protejeze datele, să înțeleagă că dacă scrie un comentariu - acesta este vizibil, și așa mai departe. Ni se pare că trebuie să lucrăm în continuare la cultura comportamentului în mediul digital pentru a ne proteja și a ne comporta corect. Sarcina noastră ca organizație este de a ajuta profesorii să înțeleagă cît de serios este să vorbim despre educația digitală și despre cultura comportamentului în mediul digital, astfel încît copiii să se dezvolte armonios și să primească cunoștințele care îi vor ajuta să se dezvolte atît pe plan personal, cît și profesional".

De asemenea, Roibu consideră că, în primul rînd, este de datoria părinților copilului să controleze comportamentul online al acestuia:

"Dacă părinții îi permit unui copil să stea în fața calculatorului, ar trebui să fie pentru o perioadă limitată de timp, iar după aceea ar trebui să meargă neapărat la un fel de club - volei, dans popular sau altele, unde va avea experiență de socializare și dezvoltare fizică".

1
2
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?