X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Revenirea lui Viorel Morari în sistemul Procuraturii se amînă

22 iun. 2023,, 12:37   Societate
2710 0

Curtea de Apel Chișinău a casat hotărîrea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 18 aprilie 2022, cu privire la anularea ordinului semnat de procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo, prin care fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a fost demis din sistem.

Totodată, magistrații CA au respins ca neîntemeiată acțiunea înaintată de Viorel Morari împotriva Procuraturii Generale privind contestarea actului administrativ, transmite Noi md cu referire la deschide.

Amintim că, la 12 august 2021, Alexandr Stoianoglo l-a demis din sistem pe Viorel Morari după ce acesta a fost suspendat din funcţie mai bine de un an şi 8 luni pe motiv că este cercetat penal.

Atunci, într-un comunicat al Procuraturii Generale se menționa că a fost sistată suspendarea din funcţie şi încetate toate raporturile de muncă cu Viorel Morari.

„Decizia survine ca urmare a neexprimării de către acesta a unei opțiuni pentru o altă funcție de procuror pe care să o ocupe după expirarea, la 26 aprilie 2021, a mandatului de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Potrivit legislației, numitul urmează să parcurgă toate procedurile inerente etapei respective și să încaseze compensațiile bănești pentru concediile anuale nefolosite. În caz de dezacord cu prevederile ordinului, acesta poate fi contestat în condițiile legii”, preciza PG.


Ulterior, la data de 18 aprilie 2022, Judecătoria Chişinău a anulat ordinul semnat de Stoianoglo. Procuratura Generală a anunțat atunci că nu este de acord cu decizia primei instanțe, intenționînd să o conteste în instanţa ierarhic superioară.

1
1
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?