X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Morari: Reacția puterii la acțiunea noastră banală demontrează panica lor

27 mai. 17:00   Politică
2732 0

Jurnalista Natalia Morari a adus în prim-plan reacțiile celor de la putere după anunțul privind întîlnirea liderilor opoziției pentru a discuta posibilitatea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din toamnă, anunță Noi.md

Într-o declarație publicată astăzi, Morari a descris reacțiile puterii drept "josnice și nedemne", subliniind că acestea au inclus "înjurături, blestemuri, etichetări și atacuri."

Morari a subliniat că atacurile puterii nu s-au oprit nici o zi și au continuat și ieri. Ea a interpretat aceste reacții ca pe un semn de frică din partea guvernării, susținînd că "ei se tem de oamenii care gîndesc și care pun la îndoială acțiunile guvernării."

"Reacția bolnăvicioasă a puterii la acțiunea noastră banală demontrează panica lor. Se tem că vor pierde puterea, deoarece pentru ei puterea înseamnă bani, comfort, pentru unii libertate pînă la urma urmei. Ei chiar se tem de ideea unui candidat comun neutru. Și știți de ce? Pentru că de el va fi greu de lipit amenințări cu războiul, cu venirea lui Putin drept în Piața Marii Adunări Naționale, cu aterizarea extratereștrilor, cu ieșirea Satanei de sub pămînt. Asta nu va mai merge. Există așa o noțiune ca sinergie – cînd efectul sumei este mult mai mare decît suma efectelor luate separat. Așa e și aici. Și nu credeți poveștilor că puterea va exclude acest candidat din cursă – asta ar însemna punerea în sicriu a tot ce înseamnă legitimitatea alegerilor. Înțeleg bine că fiecare partid are propriul interes, dar sînt așa momente în istorie cînd interesul oamenilor trebuie să prevaleze. Încercați să-i întrebați pe oamenii voștri din partid – mă refer nu la cei din executiv, dar la simplii simpatizanți – întrebați-i ce cred ei despre unificarea eforturilor comune în jurul unui candidat neutru. Surprinși veți rămîne!" a declarat Morari.

Ea a concluzionat că un candidat comun neutru, ajungînd în funcția de președinte, ar putea garanta alegeri parlamentare cu adevărat libere și democratice în 2025. "Un candidat comun neutru, ajungînd în funcția de președinte, este garanția că în 2025 noi putem avea alegeri parlamentare cu adevărat libere și democratice," a spus Morari.


Noi.md amintește că partidele de opoziție ar putea avea un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamnă. Una dintre întîlnirile dintre liderii politici, în cadrul căreia a fost discutat acest subiect, a avut loc la începutul lunii mai, urmînd ca decizia finală să fie luată în perioada următoare, potrivit fostului președinte Igor Dodon. Reuniunea opoziției ar fi avut loc la inițiativa jurnalistei Natalia Morari, care s-a retras temporar din activitatea jurnalistică

45
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?