Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Republica Moldova ar putea renunța la schimbarea sezonieră a orei

19 oct. 2021,, 12:45   Societate
6429 0

Moldova ar putea renunța la obiceiul schimbării orei. La 31 octombrie ar putea fi ultima duminică cînd mai schimbăm ora.

Republica Moldova ar putea renunța la schimbarea sezonieră a orei, care se face de două ori pe an: în ultima duminică a lunilor martie și octombrie. Guvernul susține propunerea legislativă a unui deputat în acest sens, transmite Noi.md.

Executivul moldovean consideră potrivită stabilirea orei locale ca urmare a examinării suplimentare cu abordare de armonizare unitară la nivel regional.

La 26 martie 2019, Parlamentul European a votat în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei, măsura urmînd să fie aplicată din 2021. Însă, Consiliul Uniunii Europene încă nu a examinat-o și, respectiv, propunerea nu a fost adoptată și nu a intrat în vigoare. Statele-membre ale Uniunii Europene avînd libertatea de a decide dacă vor să aplice, în mod permanent, ora de vară sau ora de iarnă și vor face ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

Potrivit Guvernului de la Chișinău avînd în vedere faptul că Republica Moldova este conectată la unele elemente ale Pieței Unice a Uniunii Europene prin intermediul Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, care, de altfel, nu stabilește vreun angajament al țării noastre cu privire la schimbarea sezonieră a orei, se indică necesitatea corelării deciziilor naționale ale Republicii Moldova cu privire la schimbarea sezonieră a orei sau renunțarea la o asemenea schimbare cu deciziile aplicate în cadrul Uniunii Europene, precum și în țările vecine pentru a evita eventualele impedimente pentru serviciile de transport de persoane și mărfuri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?