X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Registrele clasice cu note ar putea dispărea din școli. Planurile ministrului Educației Dan Perciun

22 iul. 2023,, 15:40   Societate
5351 0

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun susține că un catalog școlar electronic, în 2023, este un element de bun simț și că evidența notelor pe hîrtie trebuie exlusă. În acest sens, oficialul a anunțat că „urmează o intervenție în scurt timp”.

„Aspectele legate de digitalizare, în general a școlii, sînt foarte importante. Un catalog școlar electronic este un element cred că de bun simț deja în anul 2023. Elementele de moment cînd există posibilitatea de introducere a acestui catalog electronic, dar în același timp școlile sînt obligate să țină evidența notelor pe hîrtie – trebuie excluse”, a precizat ministru, în cadrul unei intervenții pe Facebook, transmite NM.

Prin urmare, el a anunțat că „urmează o intervenție în scurt timp” pentru a „permite de principiu școlilor să aibă cataloage electronice fără a mai ține evidența pe hîrtie”.

„Cred că asta o să faciliteze și o să impulsioneze procesul de adopție a acestor cataloage”, a conchis Perciun.

În martie 2023, fostul ministru al Educației Anatolie Topală declara că urmează a fi introdus catalogul electronic în majoritatea instituțiilor de învățămînt general și în școlile profesionale. Topală menționa că în martie, catalogul electronic era utilizat în circa 560 de instituții de învățămînt, scrie sîntparinte.md.

1
0
0
5
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?