X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Noul ministru al educației, comentează problema plăților ilegale în școli

22 iul. 2023,, 12:30   Societate
3427 0

Plățile ilegale în instituțiile de învățămînt, în special, în cele din Chișinău, sînt o problemă frecventă care generează neînțelegeri între comunitatea pedagogică și părinți, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

În acest sens, oficialul susține că trebuie introduse mecanisme legale pentru acei părinți care vor să contribuie la bunăstarea școlilor.

„Astăzi de exemplu cetățenii Republicii Moldova pot redirecționa 2% din venitul lor către asociațiile din societatea civilă. De ce să nu extindem acest mecanism și pentru instituțiile de învățămînt. Cred că am putem avea aici o discuție cu Ministerul Finanțelor și să zicem că, de principiu, un părinte ar trebuie să poată contribui din impozitele lui pe venit, cu o anumită sumă, către instituția de învățămînt. Banii să se colecteze de către instituția de învățămînt pe un cont special, să poată fi gestionat după niște norme destul de stricte. Este un subiect sensibil, dar eu cred că el trebuie discutat și ministerul a avut multe sesizări, dar întotdeauna a trezit și multe discuții în spațiul public. Trebuie să căutăm o soluție realistă care să poată să reducă acea tensiune care există totuși în sistem”, a declarat Dan Perciun, citat de radiomoldova.md

Totodată, Dan Perciun a spus că pentru următorul an de studii își propune să îmbunătățească procesul educațional, să modernizeze infrastructura școlară și să fie digitalizat sistemul de învățămînt.

4
1
0
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?