Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Recean a spus cum își propune Guvernul să întoarcă diaspora acasă

14 mar. 13:45   Societate
3597 3

Dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii și debirocratizarea economiei sînt două din principalele metode care au drept scop întoarcerea acasă a moldovenilor plecați la muncă în afara țării.

Declarațiile au fost făcute de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, care astăzi a venit la raport în fața deputaților.

”Este foarte important ca tinerii să capete o profesie și în acest sens am consolidat și capacitatea școlilor profesionale și a universităților, noi avem un vehicul care se numește Parcul IT și acolo avem foarte mulți tineri care vin și lucrează acolo. Un al pas care îl facem este să debirocratizăm economia. Programe de susținere a business-ului mic și mijlociu și programurile de granturi și de garanții, subvențiile care se oferă în agricultură, în sectorul zootehnic, programele de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii, toate acestea ajută întreprinzătorii, tinerii, oamenii de afaceri să creeze locuri de muncă și prin aceasta să crească bunăstarea. Noi avem un plan activ de a atrage investițiile companiilor mari, vedem chiar și în condițiile în care lanțurile logistice au fost dărîmate noi am reușit să menținem în RM și chiar să creștem numărul lor. Guvernul va continua să stimuleze dezvoltarea economică și modul de a duce business-ul. Proiectele mari de infrastructură, din energetică, asta la fel crează locuri noi de muncă în domenii avansate. Noi avem un program de dezvoltare a universităților cu fonduri de cercetare și a întreprinderilor care produc tehnologii avansate. Acest lucru trebuie să ajute și să încurajeze cetățenii indiferent de vîrstă să rămînă în țară. În plus virtualizarea parcurilor IT oferă posibilitatea diasporei pentru început să lucreze de acolo de unde sînt pentru pacrurile din țară și ulterior să revină acasă”, a declarat Recean.

4
5
1
1
40

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?