COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Reacția Ministerului Sănătății după ce un bărbat din Hîncești a decedat la o zi după vaccinare

18 mar. 17:44   Societate
2534 3

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu unele precizări, după decesul unui bărbat din satul Horjești, Hîncești, survenit la o zi de la vaccinarea anti-Covid.

"După o analiză preliminară, s-a constatat că nu există nicio legătură cauzală dintre administrarea vaccinului și decesul înregistrat", comunică Ministerul într-o declarație oficială și precizează că un comitet specializat va continua analiza acestui caz.

Potrivit informației prezentate, bărbatul a fost vaccinat pe 16 martie curent cu vaccinul Astra-Zeneca. Timp de 15 minute după vaccinare, nu a fost înregistrată nicio reacție adversă.

"În următoarele 24 de ore, la fel, persoana nu a prezentat reacții adverse postvaccinale. Menționăm că, într-o fiolă de vaccin AstraZeneca sunt 10 doze de vaccin. Celelalte 9 persoane care au fost vaccinate din același flacon, nu au prezentat careva evenimente adverse post-imunizare. Conform documentației medicale de la asistența medicală primară, pacientul se afla la evidența medicului de familie cu diagnoza: Hipertensiune arterială și regulat administra preparate hipertensive. La data de 17.03.2021, în jurul orei 22:00 a fost solicitată AMU Hâncești de către rudele persoanei. AMU a constatat, pacientul acuza dureri precordiale", relatează instituția.

Potrivit anchetei, bărbatul a decedat în drum spre spital, după ce s-a instalat stopul cardiorespirator.


În urma autopsiei, s-a constat că persoana a decedat de infarct miocardic acut, având cicatricii mai vechi, care denotă faptul că, în trecut bărbatul a mai suferit un infarct miocardic, informează Ministerul Sănătății.

"După o analiză preliminară, s-a constatat că nu există nicio legătură cauzală dintre administrarea vaccinului și decesul înregistrat. Comitetul de Evaluare a Evenimentelor Adverse Post-imunizare va continua analiza minuțioasă a acestui caz și va reveni cu rezultatele finale", se mai arată în declarație.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽