X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Programul național "Investim în profesori" va fi extins

30 noi. 2023,, 18:45   Societate
2195 0

Peste 600 de profesori din centrele de excelență, colegiile și școlile profesionale din țară își vor dezvolta competențele în cadrul programului național „Investim în profesori”.

Ministerul Educației și Cercetării a alocat circa un milion de lei pentru extinderea programului în învățămîntul profesional tehnic. Cursurile de formare continuă vor fi organizate în cadrul a opt instituții, notează Noi.md.

Tematicile formărilor au fost propuse de instituțiile de învățămînt profesional tehnic, astfel ca să răspundă necesităților actuale ale cadrelor didactice.

Bunăoară, profesorii Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale vor organiza un curs amplu de dezvoltare a competențelor digitale, care se va desfășura în patru localități din țară, formatorii de la Centrul de Excelență în Construcții vor preda despre utilizarea materialelor ecologice și a deșeurilor.

Prima etapă a Programului național „Investim în profesori” a fost lansată la începutul lunii noiembrie, curent, pentru circa 3000 de cadre didactice din 90 de școli. În acest sens, din bugetul de stat au fost alocate 6 milioane de lei.

0
0
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?