Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Programul Național „Investim în profesori” se extinde

26 feb. 21:00   Societate
1612 0

Ministerul Educației și Cercetării anunță extinderea Programului Național „Investim în profesori” în instituțiile preșcolare. În total, de instruiri vor beneficia peste 2000 de educatori, în acest scop din bugetul de stat fiind alocați circa 6 milioane de lei.

Pentru a participa la program, managerii instituțiilor de învățămînt trebuie să completeze un formular conform structurii furnizate pînă pe data de 11 martie 2024, accesînd următorul link: https://bit.ly/investim_in_educatori.

Menționăm că numărul minim de cadre didactice care vor fi implicate în programul de formare este de 15 persoane per instituție.

Angajații vor beneficia de formări gratuite, cuantificate cu 10 credite profesionale la modulul Psihopedagogie. Programul de formare continuă se va desfășura în instituțiile de învățămînt preșcolar selectate (minim 70%) și online (maxim 30%), în perioada mai - decembrie 2024, conform unui orar agreat cu furnizorul de formare continuă.

Tematicile formărilor vor răspunde necesităților actuale ale cadrelor didactice, inclusiv: cadrul normativ al activității cadrului didactic, relația educatorului cu copii și cu părinții, relevanța învățării, educația incluzivă. Numărul total de ore alocat pentru formare este de 300 fiind distribuite astfel: 75 de ore contact direct, 100 de ore studiu individual, 35 de ore activitate de follow-up și 90 de ore consiliere/mentorat pe toată perioada anului 2024.

În anul 2023, peste 3000 de cadre didactice din 91 de instituții din țară au beneficiat de cursuri de formare gratuite în cadrul Programului național „Investim în profesori”. În acest sens, din bugetul de stat au fost alocate 6 milioane de lei.

1
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?