Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Procuratura s-a autosesizat după ce elevii unei școli din capitală au fost umiliți de o profesoară

6 dec. 2023,, 22:20   Societate
3826 0

Procuratura Generală a pornit o investigație după apariția în spațiul public a unei înregistrări audio în care o profesoară de la un liceu din Capitală își insultă elevii.

„În contextul apariției în sursele mass-media a informației despre un pretins caz de tratament degradant admis în privința unui elev de către profesorul unei instituții de învățămînt din mun.Chișinău, Procuratura mun.Chișinău, Oficiul Buiucani s-a autosesizat și a demarat investigații pentru elucidarea circumstanțelor cazului”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii.

Cazul a fost relatat de Newsmaker. În înregistrarea audio, făcută de un elev, se aude profesoara care folosește calificative umilitoare în raport cu elevii săi din clasa a șasea. „Tu – rahat ce ești”, „închide gura ta spurcată”, tu „muc ce ești”, sunt expresiile utilizate de către dascăl.

Pînă ca înregistrarea să ajungă publică, iar cazul să fie subiect de investigație la Procuratură, profesoara cu pricina a fost sancționată de administrația școlii. Potrivit sursei citate, aceasta a fost destituită din funcția de diriginte, a pierdut un salariu anual de 36 de mii de lei, notează NOi.md cu referire la tv8.md.

Amintim că acesta nu este singurul caz în care un profesor este acuzat de comportament neadecvat față de elevi. La începutul lunii noiembrie, o profesoară de clasele primare din satul Ustia, raionul Glodeni a fost acuzată că ar fi bătut și agresat verbal mai mulți elevi. Procuratura raionului a inițiat un dosar și a dispus mai multe expertize.


S-a autosesizat și Ministerul Educației și Cercetării (MEC), care a demarat o anchetă de serviciu cu referire la cazul de violență în care ar fi fost implicată profesoara.

6
2
0
6
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?