X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Primarii din Moldova: "Avem nevoie de proiecte privind dezvoltarea infrastructurii"

29 ian. 09:00   Societate
2192 0

Aproape două mii de primari, președinți de raioane şi consilieri locali au discutat duminică la Chișinău problemele edilitare cu reprezentanți de vîrf din administrația centrală.

Preşedintele Congresul Autorităţilor Locale a cerut salarii mai mari, iar primarii au recunoscut că cele mai mari probleme sînt infrastructura şi lipsa de specialişti. Discuţiile au avut loc în cadrul evenimentului dedicat Zilei profesionale a autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală.

„La moment, este stringentă necesitatea proiectelor de infrastructură majoră, adică apeducte, canalizare, reperaţia străzilor, drumurilor publice”, a spus Denis Usturoi, primarul comunei Ruseni din raionul Edineţ, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Ca şi în orice localitate este vorba despre infrastructura deficitară, poate să fie deschise mai multe zone economice libere ca oamenii să aibă unde lucra acasă şi să nu mai plece din localităţile noastre. Şcolile să fie mai dotate, mai performante”, a menționat și Lilia Elisei, consilier raional la Călăraşi.

În timp ce preşedintele Congresului Autorităţilor Locale a cerut autorităților centrale salarii mai mari, premierul le-a reamintit tuturor că au instrumente la îndemînă pentru a-și crește bugetele locale și a crea proiecte de dezvoltare.


„Vă rugăm să ne gîndim împreună şi cunoaştem că ministerul Finaţelor lucrează la acest subiect şi sperăm să găsim o soluţie mai bună pentru a încuraja şi alţi lucrători din administraţia publică locală”, a spus Tatiana Badan, preşedintele CALM.

„Sînt astăzi două instrumente care să ne ajute să ne consolidăm capacităţile la nivel local şi vă rog foarte mult să le aplicaţi. Primul este amalgamarea volunatră şi este o oportunitate foarte bună şi al doilea sînt programele de dezvoltare intercomunitare”, a menționat premierul Dorin Recean.

1
1
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?