X 
Preşedintele stiri: 3600

Polițiștii moldoveni au donat sînge

29 oct. 2020,, 11:22   Societate
3372 1

Polițiștii din Republica Moldova au donat peste o tonă de sînge în cadrul campaniei „Cînd inima cere, donăm o tonă de putere”. Anunțul a fost făcut de către Sergiu Paiu, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), pe 29 octombrie.

„Am inițiat această acțiune cînd am aflat că Centrul de Transfuzie se confruntă cu un deficit acut de sînge. Familia Poliției Naționale și-a propus atunci, să doneze O TONĂ de sînge, pentru completarea rezervelor naționale. Înțelegînd că acest suport este vital tratamentului persoanelor grav bolnave, inclusiv de COVID-19, pentru care fiecare picătură de sînge este egală cu viața, Inspectoratele și sectoarele de Poliție din toată țara, brigada de poliție cu destinație specială “Fulger”, cît și bravii colegi de la INSP au format cozi pentru a dona”, a scris șeful IGP pe Facebook.

Oficialul a anunțat că obiectivul a fost atins. Din sîngele donat, se va obține 4300 de unități hematologice pentru peste 1 000 de bolnavi.

Amintim că o importanță foarte mare în tratamentul pacienților infectați cu COVID-19 o are plasma convalescentă, de la persoanele care au reușit să învingă virusul. Plasma conține anticorpi, iar Ministerul Sănătății îndemnă toate persoanele care s-au tratat de COVID-19, să se solidarizeze cu pacienții în stare gravă și să doneze sînge.

Donarea de plasmă convalescentă se va efectua după două săptămîni de la externare, de către persoanele de gen masculin care au fost tratate de COVID-19. Acestea trebuie să aibă vîrsta cuprinsă între 18-60 ani și să nu sufere de boli cronice: diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor.


Doritorii pot dona plasmă atît la Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui, care dispune de subdiviziuni în Bălți, Cahul și Chișinău, dar și în alte centre de donare. Pentru a putea dona, persoanele vor prezenta copia extrasului eliberat de medicul de familie sau instituția spitalicească, care să confirme că au finalizat cu succes tratamentul împotriva COVID-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий