X 
Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Platon, primele declarații după ce fost emis mandat de arest pe numele său

12 noi. 2021,, 14:45   Societate
4560 0

Omul de afaceri Veaceslav Platon declară că mandatul de arest pe numele lui, emis de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în baza demersului procurorilor nu este nimic altceva decît „un ordin al Maiei Sandu”.

Declarația a fost făcută pentru Unimedia.

Maia Sandu dă ordine, iar Procuratura le îndeplinește. Acest mandat este o hîrtiuță cu care cei din PAS vor „alerga” prin țară și o vor prezenta ca pe o realizare, atît – PR intern pentru a acoperi măcar cumva din prostia de care ei dau dovadă zilnic”, a declarat Veaceslav Platon.

„Acest dosar a fost inițiat în 2017, cînd eu eram deja după gratii, plasat acolo ilegal de Plahotniuc. Este un dosar inventat, pe fapte comise de Iaralov și Plahotniuc. Acum aceștia au scos dosarul de pe raft, pentru că așa a cerut Maia Sandu: aceleași metode, aceiași oameni, vremurile lui Plahotniuc”, a mai adăugat Platon.

Ieri, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor și au eliberat mandat de arestarea în contumacie, în privința lui Platon Veacealav, pe un termen de 30 zile.


„Platon Veaceslav are calitate de învinuit, pe o cauza penală aflată în gestiunea Procuraturii Anticorupție, pornită pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de preluare a controlului asupra instituției financiare BC „Moldova-Agroindbank” SA și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat. Investigațiile respective se referă la faptele ce se încadrează juridic conform prevederilor art.190 alin. (5) și art. 243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal”, se arată într-un comunicat emis de PA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?