Transnistria stiri: 1307
Eurovision stiri: 493

A fost emis un mandat de arest pe numele lui Platon

12 noi. 2021,, 11:23   Societate
3901 1

În după amiaza zilei de 11 noiembrie curent, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana au admis demersul procurorilor și au eliberat mandat de arestarea în contumacie, în privința lui Veacealav Platon, pe un termen de 30 zile, transmite Noi.md.

Procurorii anticorupție au cerut aplicarea măsurii preventive, dat fiind desconsiderarea citației emise și neprezentarea lui Platon în fața organului de urmărire penală.

Acesta are calitate de învinuit pe o cauza penală aflată în gestiunea Procuraturii Anticorupție, pornită pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de preluare a controlului asupra instituției financiare BC „Moldova-Agroindbank” SA și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat.

Procurorii anticorupție, la 11 noiembrie curent, l-au citat pe Veaceslav Platon pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite generic „Laundromat”, în contextul executării cererii de asistență juridică internațională în materie penală, formulată de către autoritățile competente ale Federației Ruse.

Prin urmare, Platon a fost citat pentru aducerea la cunoștință a ordonanței de punere sub învinuire din 20 mai curent, emisă de reprezentantul organului de urmărire penală al Departamentului de anchetă al Ministerului de Interne al Federației Ruse.


Potrivit învinuirii formulate de partea rusă, Platon este acuzat de efectuarea operațiunilor valutare privind transferurile mijloacelor bănești în valută străină din Federația Rusă pe conturile companiilor nerezidente, cu folosirea documentelor oficiale false, în proporții deosebit de mari, de către organizație criminală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?