Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Peste 40 de tractoare vor ajunge în R. Moldova cu suportul Guvernului Japoniei

29 mai. 2019,, 17:36   Societate
2455 2

Fermierii din Republica Moldova vor beneficia de tractoare noi de ultimă generaţie. Agricultorii vor primi aproximativ 40 de unităţi de tehnică, în valoare de 25 milioane de lei.

O decizie în acest sens, a fost aprobată astăzi, în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Proiectul are ca scop valorificarea bugetului de 25 milioane de lei, acumulat în urma vînzării altor 106 tractoare achiziționate din grantul oferit de Guvernul Japoniei țării noastre pentru implementarea Proiectului „Agricultura Conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”.

Banii vor fi utilizați pentru procurarea tractoarelor pentru vii și livezi, întrucît aceste utilaje sînt solicitate mai des de fermierii din țara noastră. Tractoarele urmează a fi achiziționate de către agentul de procurări desemnat de partea niponă și ulterior, vor fi livrate în Republica Moldova.

Acțiunea reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului, realizat în baza Acordului de Grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, semnat în 2017. Urmare a extinderii cooperării economice bilaterale, Guvernul Japoniei a acordat țării noastre un grant în valoare de 500 milioane de yeni japonezi.

  0
  0
  0
  0
  0

  Adăuga comentariu

  500

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

  La ce etnie vă atribuiți?