X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Perciun: Cei care înjosesc profesorii sau personalul din instituțiile de învățămînt ar putea fi amendați

22 mai. 11:45   Societate
2875 0

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun cere deputaților să sprijine modificarea Codului Contravențional cu două articole noi. Unul dintre acestea face referire la înjosirea personalului didactic, iar al doilea la sancționarea accesului neautorizat în instituțiile educaționale, contrar regulamentului intern al acesteia.

Accesul neautorizat în instituțiile de învățămînt și ultragierea personalului didactic trebuie sancționate (...) În Estonia, unde sîntem la moment alături de colegi și în majoritatea lumii civilizate - nu intră nimeni în școală fără programare, transmite Noi.md.

În aceeași postare, șeful de la Educație menționează că modificările Codului Contravențional includ ca jignirea premeditată a personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățămînt să fie sancționată cu amendă de la 10 la 25 de unități convenționale aplicată persoanei fizice.

Iar ultragierea personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățămînt însoțită de acte de huliganism sau vătămare corporală, dacă aceste acțiuni nu constituie infracțiune, să fie sancționată cu amendă de la 50 la 150 de unități convenționale. aplicată persoanei fizice sau cu arest contravențional de pînă la 15 zile.

8
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?