Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Patru radare greşit calibrate au condus la sancţionarea eronată a circa 10.000 de şoferi

28 noi. 2023,, 03:00   Societate
945 0

Poliţia elveţiană a fost nevoită să admită luni o eroare jenantă, comisă într-o ţară recunoscută pentru precizia sa proverbială.

Patru radare greşit calibrate au condus la sancţionarea eronată a circa 10.000 de şoferi în aproximativ o lună.

O eroare de programare a software-ului la cele patru noi radare de viteză dus la semnalarea unui număr mare de abateri încît poliţia cantonală din Berna s-a sesizat.

„În total, în perioada 12 septembrie 2023 — 19 octombrie 2023 au fost înregistrate 9.604 de măsurători eronate. Toţi cei în cauză vor primi o scrisoare în următoarele zile şi vor fi rambursate în jur de 6.000 de amenzi achitate”, se arată într-un comunicat în care nu sînt precizate sumele încasate în mod necuvenit.

Agenţii au constatat un număr peste medie de încălcări ale limitei de viteză în toate cele patru locaţii în care erau plasate aparatele incriminate şi „tot mai multe persoane vizate s-au prezentat” la poliţie.


Autorităţile au apelat din nou, pentru verificări, la Institutul Federal de Metrologie — care validase prima configuraţie.

Potrivit rezultatelor, viteza măsurată era prea mare, scrie gismeteo.ro

„Aceste patru dispozitive sînt singurele utilizate în Elveţia în această configuraţie şi, prin urmare, singurele afectate de această eroare”, a indicat poliţia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?