Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Patru fracțiuni au fost create în Consiliul Municipal Bălți

28 noi. 2023,, 17:45   Societate
2811 0

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Municipal Bălți a fost anunțată crearea a patru fracțiuni: Fracțiunea Partidului Politic „Partidul Nostru”, Fracțiunea PSRM, Fracțiunea PAS și Fracțiunea „За Бельцы” a Partidului Politic „Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei”.

Cea mai numeroasă este Fracțiunea Partidului Nostru - ea are 11 membri: Renato Usatîi, Elena Grițco, Marina Negara, Lilia Negruța, Marcel Chetrari, Valentin Revenco, Ruslan Chirnoz, Andei Șciupac, Iana Smolearciuc, Petru-Pavel Balan și Ivan Șubernețchi. Președintele Fracțiunii Partidului Nostru în Consiliul Municipal Bălți este Elena Grițco.

De menționat că în Consiliul Municipal Bălți mai sînt reprezentate Partidul Politic „Renaștere” cu 2 mandate, Partidul Schimbării cu 2 mandate și PCRM cu un singur consilier.

Primarul Alexandr Petkov și-a reiterat apelul de a asigura în consiliu o guvernare populară, precum și de a înainta propuneri pentru funcția de viceprimari:

„Ne dorim să avem o guvernare populară. De asemenea, reiterez îndemnul de a înainta propuneri pentru funcțiile de viceprimari. Ușile biroului meu sînt deschise mereu și numărul meu îl cunoașteți. Îmi doresc foarte mult să nu jucăm aici de-a puterea și opoziția, dar să lucrăm la Bălți pentru Bălți”.

Petkov a anunțat că printre prioritățile imediate sînt modificarea bugetului municipal pe anul curent și elaborarea proiectului bugetului pentru anul 2024.

„Situația este dificilă, sper ca fiecare dintre dumneavoastră să aibă suficientă înțelepciune și prudență și că vom găsi limbă comună”, a conchis primarul.

Fracțiunea „За Бельцы” a anunțat deja că nu va înainta candidatura la funcția de viceprimar, dar va susține lucrurile frumoase care urmează să le facă toți consilierii împreună pentru municipiul Bălți.

Tot în cadrul ședinței de astăzi a fost aprobă componenţa celor cinci comisii consultative de specialitate ale Consiliului Municipal Bălţi: Comisia consultativă de specialitate pentru activităţi economico-financiare, Comisia consultativă de specialitate pentru gospodărie municipală, administrarea bunurilor şi protecţia mediului, Comisia consultativă de specialitate pentru colaborare cu alte autorităţi, înfrăţire, turism şi atragerea investițiilor, Comisia consultativă de specialitate pentru drept şi disciplină, Comisia consultativă de specialitate pentru educaţie, activităţi social-culturale şi sănătate publică.

Urmează a fi aleși președinții și secretarii comișilor consultative de specialitate.

Consiliul Municipal Bălți a fost creat în urma alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului, Partidul Nostru a acumulat cele mai multe voturi (24,78%) pentru consiliu. De asemenea, candidatul Partidului Nostru, Alexandr Petkov, a cîștigat alegerile pentru funcția de primar în turul doi al alegerilor, acumulînd 59,63% de voturi ale alegătorilor.

0
0
1
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?