X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Piramidele din Egipt: Cercetătorii, tot mai aproape de rezolvarea misterului

18 mai. 00:00   Externe
4158 0

Descoperirea unui braț demult pierdut al Nilului, numit brațul Ahramat, ar putea ajuta la rezolvarea misterului privind modul în care egiptenii antici au construit piramidele.

Această cale navigabilă, lungă de 64 de kilometri, care a trecut pe lîngă multe piramide, inclusiv pe lîngă faimosul complex de la Giza, ar fi oferit o cale de transport vitală pentru deplasarea pietrelor masive și a muncitorilor pe șantierele de construcție a piramidelor.

Ramura Ahramat, care acum este îngropată sub nisipul deșertului, a fost descoperită de o echipă condusă de profesorul Eman Ghoneim de la Universitatea din Carolina de Nord Wilmington.

Folosind imagini din satelit, studii geofizice și analize ale sedimentelor, cercetătorii au confirmat prezența unor sedimente și canale fluviale vechi de-a lungul marginii estice a platoului deșertului de vest, notează Noi.md cu referire la alephnews.ro.

Multe dintre piramide, construite de-a lungul a 1.000 de ani, datînd de acum 4.700 de ani în urmă, sînt situate de-a lungul marginii deșertului, în apropierea vechii ramuri Ahramat Branch.


Cercetătorii au descoperit că drumurile carosabile care duceau la piramide se terminau pe malurile rîului propus, sugerînd că această cale de apă a fost folosită pentru a transporta materiale de construcție.

3
2
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?