X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

CEC a stabilit, pentru data de 19 mai 2024, organizarea alegerilor locale noi

23 noi. 2023,, 10:04   Politică
2510 0

Comisia Electorală Centrală a stabilit data alegerilor locale noi pentru alegerea unor consilii locale. Astfel, pe data de 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor sătești în localitățile Cairaclia din raionul Taraclia și Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.

În aceste localități au fost înregistrați cîte doi concurenți pentru alegerile fiecărui consiliu local. Urmare dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din 4 noiembrie curent și anulării înregistrării candidaților desemnați de către Partidul Politic „ȘANSĂ”, în satele Cairaclia și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, în buletinele de vot, s-a regăsit cîte un candidat independent la funcția de consilier.

În satul Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia, concurentul electoral rămas în cursă a înaintat o listă de candidați de doar 5 pretendenți la funcția de consilier. Conform legislației în vigoare, consiliul local este legal constituit dacă sunt validate mandatele a cel puțin două treimi din numărul de consilieri stabiliți prin hotărîrea organului electoral. Astfel, CEC a constatat imposibilitatea constituirii unei noi componențe a consiliilor locale în aceste localități și a decis desfășurarea alegerilor locale noi.

De asemenea, prin hotărîrea nr. 1545/2023, CEC a stabilit organizarea, pe 3 martie 2024, a alegerilor parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia. În cadrul ședinței de astăzi, CEC a modificat data scrutinului și a decis că acesta se va desfășura pe 19 mai 2024, odată cu alegerile locale noi.

Menționăm că alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local vor avea loc și în comuna Cealîc, raionul Taraclia.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?