O nouă rundă de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat

21 iul. 2020,, 18:15   Societate
2064 0

Agenția Proprietății Publice a anunțat o nouă rundă de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, în perioada 17 iulie - 18 august.

Pentru 5 august este preconizată o licitație „cu strigare” pentru privatizarea a patru întreprinderi de stat, complexe patrimoniale unice. Este vorba de întreprinderile „Tipografia Academiei de Științe”, „Prevenitorul autogestionar al Academiei de Științe”, ÎS „Protecția Plantelor” din Durlești și întreprinderea „Pita Service” din Basarabească.

În cadrul aceleiași licitații va putea fi procurată cota socială din societatea comercială „IT-CAFE” SRL, precum și zece complexe de bunuri și bunuri imobile. Printre acestea două cinematografe, situate în centrele raionale Leova și Fălești, un bloc de producție cu patru etaje din strada Iurie Gagarin, Chișinău, transmite IPN.

Termenul limită de depunere a cererilor este 4 august, ora 16.00. Prețurile de vînzare diferă de la un obiectiv la altul. De exemplu, pentru capitalul social al „IT-CAFE„ SRL Agenția Proprietății Publice propune un preț inițial de vînzare de 3 530 000 de lei.

Pe perioada rundei de privatizare anunțate, adică pînă la 21 august, pe piața reglementată, prin intermediul Bursei de Valori vor avea loc licitații „cu strigare” pentru vînzarea pachetelor de acțiuni în loturi unice din șase societăți pe acțiuni: „Drumuri-Orhei” SA; „Drumuri-Soroca” SA; „Drumuri-Criuleni” SA; „Drumuri-Cahul” SA; Institutul de cercetări științifice „RIF-ACVAAPARAT și „Metalferos” SA.

În „Metalferos” statul deține 78,2% din capitalul social al întreprinderii (281065 de acțiuni). Prețul nominal al unei acțiuni constituie 10 lei, iar prețul inițial de vînzare, solicitat de APP, constituie 3230 de lei.

Tot în această rundă va putea fi procurat, prin concurs comercial, complexul patrimonial unic al hotelului „Zarea” din Chișinău. Cererile sînt așteptate pînă la 18 august, iar prețul inițial de vînzare este de 29 560 000 de lei.

În perioada expunerii, potențialii cumpărători, persoane fizice și juridice, atît din țară, cît și de peste hotare pot lua cunoștință de materialele din dosarele bunurilor expuse la vînzare în incinta Agenției Proprietății Publice –Camera de date, tel. de contact (022) 238-089, (022) 221-457, (022) 234-589, (022) 229-961. Participanții la privatizare urmează să depună și o garanție bancară prin care să-și confirme potențialul de cumpărare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий