X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

O nouă oportunitate de a participa la recensămînt pentru cei care nu au fost încă recenzați

1 iul. 16:37   Societate
2194 0

Recensămîntul populației și locuințelor pe teren este în plină desfășurare. Recenzarea va dura pînă pe data de 7 iulie 2024 - ultima zi de colectare a datelor în teren.

Pentru a spori gradul de cuprindere cu recenzare a populației, din data de 1 iulie pe teritoriul țării sînt deschise 43 secții staționare de informare și recenzare, care reprezintă locații fixe unde persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensămînt la fața locului, cu ajutorul unui recenzor.

Secțiile de recenzare sînt amplasate în fiecare raion, în mun. Chișinău, mun. Bălți și UTA Găgăuzia. Adresele secțiilor și informațiile de contact le puteți accesa la următorul link

Secțiile staționare de informare și recenzare vor activa pînă pe 7 iulie 2024 inclusiv.

Regimul de lucru: Luni - Duminică, 08:00 - 21:00.


Pentru a putea planifica și organiza numărul de recenzori necesari în cadrul fiecărei secții staționare de informare și recenzare, persoanele au posibilitatea să se programeze din timp cînd doresc să viziteze secțiile, completînd următorul formular

În cadrul secțiilor staționare de informare și recenzare persoanele pot opta una din două opțiuni:

  1. Recenzarea la locul de domiciliu, pe sectorul unde locuiesc. În acest caz se va lua legătura cu recenzorul de pe sectorul respectiv pentru a stabili recenzarea la locuința respondentului, cu comunicarea detaliilor de contact ale recenzorului (opțiune valabilă cu excepția zilei de 7 iulie, cînd se încheie recenzarea).
  2. Recenzarea la secția staționară RPL amplasată în raionul/municipiul, unde persoana își are domiciliul efectiv.

La secțiile staționare vor putea să se recenzeze doar persoanele care locuiesc în raionul sau municipiul respectiv pe raza căruia se vor prezenta. Persoanele care vor solicita să fie recenzate la punctele fixe vor prezenta obligatoriu buletinul de identitate sau un alt act pentru confirmarea identității, inclusiv pentru copii, soți, părinți etc. Ca și în cazul recenzării la locul de trai, toate datele personale oferite de către intervievat sînt confidențiale.

Reamintim că persoanele care nu au reușit să participe la recensămînt au de asemenea următoarele opțiuni:

  • completarea formularului de pe site-ul web oficial al BNS la adresa cu informația necesară, ca ulterior să fie contactate de recenzor în vederea stabilirii datei și orei recenzării;
  • apel la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit).

Îndemnăm populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensămînt, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensămîntului populației și locuințelor 2024!

Au mai rămas doar 7 zile pentru recenzarea persoanelor care încă nu au fost recenzate!

Amintim că, conform art. 7 (2) al Legii nr. 231/2022 privind recensămîntul populației și locuințelor participarea la recensămînt este obligatorie. Persoanele care prin Lege sînt obligate să participe la recensămînt, dar vor evita participarea la recenzare sau vor furniza date incomplete și/sau eronate în cadrul recenzării sînt pasibile de răspundere contravențională în conformitate cu art.330 și art. 419 din Codul contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008, cu aplicarea amenzii în mărime de la 1000 pînă la 2500 de lei.

2
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?