X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Maia Sandu îndeamnă pe cetățeni să participe la Recensământul populației și locuințelor 2024

3 iun. 15:22   Societate
2120 1

Președinta Maia Sandu a participat la Recensămîntul populației și locuințelor 2024 și i-a îndemnat pe toți cetățenii să participe, să fie amabili cu recenzorul și să răspundă corect la întrebări.

Șefa statului a menționat că rezultatele colectate de Biroul Național de Statistică vor ajuta statul să distribuie resursele corect și în funcție de necesități. „Recensămîntul se desfășoară o dată la 10 ani și ne ajută să aflăm cîteva informații utile: cît de mare este populația țării, cîți oameni trăiesc în diferite localități, cîte case sînt conectate la gaz, apă și canalizare, ce ocupație și nivel de studii au cetățenii și altele”, a precizat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai specificat că informațiile colectate sînt confidențiale și protejate prin lege. De asemenea, Președinta Maia Sandu a menționat că recenzorii vor bate la ușile cetățenilor pînă în data de 7 iulie și că interviul durează aproximativ 10 minute. „Le mulțumesc tuturor recenzorilor pentru efortul imens și răbdare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care participă la recensămînt și înțeleg că astfel contribuim cu toții la îmbunătățirea condițiilor de viață în Moldova. Participă la recensămînt! Fiecare om și casă contează!”, a mai punctat șefa statului.

Mai multe detalii despre recensămînt puteți găsi pe site-ul Biroului Național de Statistică - https://statistica.gov.md/ro/recensamantul-populatiei-si-al-locuintelor-2024-9940.html

Conform BNS, pînă la finele zilei de 30 mai 2024, în cadrul Recensămîntului populației și locuințelor au fost recenzate circa 2 milioane 167 mii de persoane.

1
5
1
0
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?