X 

O nouă disciplină extrașcolară - mai mulți profesori sînt deja instruiți

22 aug. 16:15   Societate
3128 0

Profesori din 30 de instituțiide învățămînt general vor fi pregătiți să predea în școli, cu titlu de pilotare, disciplina extrașcolară „Inovații și Sustenabilitate”.

Inițiativa se înscrie în proiectul „Verde Play”, iar instruirea cadrelor didactice se desfășoară în perioada 21-23 august, la Centrul Național de Inovații în Educație Digitală „Clasa Viitorului” din Chișinău, notează Noi.md.

Noua disciplină va facilita implicarea elevilor în rezolvarea problemelor reale de mediu prin inovație și tehnologie, dar și prin elaborarea propriilor soluții la provocările de mediu din localitate.

Ediția-pilot a proiectului „Verde Play” va fi implementată în perioada august 2023 – ianuarie 2024 și va fi accesibilă pentru elevii și profesorii din 30 de școli din țară. Beneficiarii vor primi granturi în valoare de 30 de mii de lei fiecare pentru a implementa soluțiile dezvoltate de elevi.

Proiectul are drept scop conștientizarea de către tînăra generație a efectelor schimbărilor climatice și necesității îmbunătățirii calității mediului, formarea și consolidarea abilităților necesare identificării problemelor cu care se confruntă mediul.

Proiectul „Verde Play” a fost lansat sub egida Ministerului Educației și Cercetării la începutul lunii iunie 2023 curent.

4
2
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?