X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1091

Noi scumpiri bat la ușă: "Apă-Canal Chişinău" cere majorarea tarifului

8 aug. 15:01   Societate
1982 0

"Apă-Canal Chişinău” vrea să solicite majorarea tarifului pentru serviciul de apă şi canalizare.

Directorul întreprinderii, Irina Gutnic, a precizat că o asemenea cerere ar putea fi depusă, dar după ce ANRE va aproba o nouă metodologie de formare a preţului, transmite Publika.md.

Gutnic nu a putut să ne spună care ar trebui să fie majorarea, dar a precizat că tariful actual, de 10 lei pentru un metru cub de apă, nu acoperă nici pe departe cheltuielile pe care le are furnizorul.

"Apă Canal a venit cu un şir de propuneri pe marginea modificării metodologiei de calculare a tarifului. Aşteptăm ca ANRE să ţină cont de acele propuneri pe care noi le-am înaintat şi să putem interveni ulterior, cu o solicitare, dacă va fi cazul, pe marginea aprobării tarifului. "

Săptămîna trecută ANRE a aprobat noi tarife pentru serviciile de apă şi canalizate la Soroca şi Briceni. Locuitorii oraşului Briceni vor plăti pentru apă şi canalizare un tarif de 45 de lei şi 10 bani pentru un metru cub, cu aproape 13 lei mai mult.


La Soroca, aceste servicii s-au scumpit cu 4 lei şi 53 de bani şi au ajuns la aproximativ 25 de lei.

Şi întreprinderea "Apă-Canal Bălţi" a solicitat o majorare cu opt lei şi 22 de bani pentru un metru cub de apă, adică pînă la 19 lei şi 30 de bani. În acest caz, ANRE încă nu a luat o decizie.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав