X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Noi proiecte investiționale pentru Taraclia finanțate de Republica Bulgaria

20 dec. 2023,, 20:15   Societate
2161 0

Instituțiile de învățămînt din Taraclia vor beneficia de patru proiecte investiționale finanțate de Republica Bulgaria.

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a semnat un Memorandum de Înțelegere privind Acordurile de grant pentru proiecte implementate între Republica Moldova și Republica Bulgaria.

Două dintre proiectele prevăzute în Memorandum se referă la asigurarea elevilor din Taraclia cu mijloace de transport către instituțiile de învățămînt și dotarea școlilor cu tehnică de calcul. Valoarea totală a granturilor oferite pentru învățămîntul general este de peste 300 mii euro.

Mai exact, proiectul „Reabilitarea transporturilor: Îmbunătățirea mobilității elevilor în Taraclia” prevede creșterea cu 20% a ratei de transportare a elevilor în anul școlar 2024-2025 în raionul Taraclia. Vor fi procurate 3 unități de transport pentru 474 elevi din învățămîntul preșcolar, primar, gimnazial şi liceal. Microbuzele vor transporta elevii din localităţile: s. Novoselovca, s. Balabanu, s. Cairaclia, s. Aluatu, s. Albota de Sus, or. Taraclia și s. Carbolia către Școala din Budăi și Liceul Teoretic „Ivan Vazov” din Taraclia.

Iar proiectul „Avansarea educației în raionul Taraclia prin tehnologie” va include dotarea a 5 școli din Taraclia cu laptopuri și table interactive.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?