X 

Nesterovschi: Un cetățean rus nu ar fi fost lăsat să intre în Moldova. Ce spune Poliției de Frontieră

21 apr. 09:12   Societate
2601 0

Poliția de Frontieră a R. Moldova dezminte declarațiile făcute de deputatul independent Alexandr Nesterovschi, precum că autoritățile statului nu i-au permis unui bărbat cu dublă cetățenie, a R. Moldova și a Federației Ruse, să intre în țară. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră informația publicată „este falsă și nu corespunde realității”.

„În legătură cu informația precum că în Republica Moldova nu a fost permisă intrarea unui conațional, care deține și cetățenia altui stat, menționăm că informația este falsă și nu corespunde realității. Poliția de Frontieră amintește că la trecerea frontierei de stat nu sînt impuse restricții de circulație pentru persoane, indiferent de cetățenie.

Mai mult că, pentru cetățenii Republicii Moldova accesul este permis în orice circumstanțe, odată ce a fost stabilită identitatea și cetățenia acestuia. Totodată, pe sursele de informare ale Poliției de Frontieră sînt informații accesibile și publice despre regulile de trecere a frontierei de stat atît pentru străini cît și pentru cetățenii moldoveni”, a declarat pentru Ziarul de Gardă purtătoarea de cuvînt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, transmite zdg.md.

Deputatul independent, fost socialist, Alexandr Nesterovschi a scris pe pagina de Facebook că un bărbat cu dublă cetățenie, a R. Moldova și a Rusie, nu a fost lăsat să intre în țară și a petrecut „sărbătorile pascale în aeroportul din Chișinău”.

„Un cetățean originar din Republica Moldova, care are și cetățenie rusă, este reținut pe aeroportul din Chișinău. (…) Reprezentantul diasporei moldovenești s-a întors acasă la părinți pentru sărbătorile pascale. (…) Și-a petrecut sărbătorile pascale în aeroportul din Chișinău”, a scris pe rețelele de socializare deputatul Nesterovschi.


Deputat Alexandr Nesterovschi a anunțat pe 15 martie că pleacă din Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și se alătură „Mișcării pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”. Cîteva zile mai devreme, pe 12 martie, Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunța că a destructurat o operațiune planificată în timpul protestului anunțat de „Mișcarea Pentru Popor”, unde se intenționa „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”. În eventualele acțiuni de destabilizare a R. Moldova ar fi implicate serviciile specializate din Federația Rusă, conform șefului IGP.

Diversioniștii urmau să fie organizați în 10 grupuri, de la 5 pînă la 10 persoane, iar pentru provocarea forțelor de ordine și crearea coridoarelor pentru a organiza destabilizări în timpul protestelor, aceștia urmau să primească cîte 10 mii de dolari fiecare. Pe 20 aprilie, procurori au anunțat despre terminarea urmăririi penale în privința a șapte bărbați reținuți pe 11 martie în dosarul dezordinilor în masă. Potrivit legii penale, participarea la dezordini în masă se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 7 ani.

5
0
1
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?