Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova, mîndră din nou: Doi savanți de la USM au obținut marele premiu la Expoziția de la Geneva

4 mai. 2023,, 12:27   Societate
2173 0

Savanții Universității de Stat din Moldova duc numele țării noastre pe arena internațională.

În premieră pentru Republica Moldova, inovația savanților USM Aurelian Gulea și Ion Toderaș, în colaborare cu profesorul francez Sebastien Floquet, a cîștigat Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva, ediția a 48-a.

Dintre cele peste 1000 de invenții, Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva a fost cîștigat de savanții de la Universitatea de Stat din Moldova – academicianul Aurelian Gulea, Departamentul de Chimie al USM, academicianul Ion Toderaș, Institutul de Zoologie al USM și prof. Sébastien Floquet, Institutul Lavoisier al Universității din Versailles Saint-Quentin en Yvelines, pentru invenția „Supliment alimentar pe bază de molybden pentru albine”.

Totodată, inovația a fost răsplătită cu o medalie de aur, premiul INPI-Franța.

Geneva a găzduit cea de-a 48-a ediție a Salonului Internațional de Invenții, care a reunit inventatori, oameni de știință, oameni de afaceri, producători, finanțatori, comercianți din 40 de țări, profesioniștilor și publicului larg fiindu-le prezentate peste 1000 de invenții și inovații.


"Comunitatea USM are toată admirația, recunoștința și gratitudinea pentru întreaga activitate profesională a savanților Aurelian Gulea și Ion Toderaș. Rezultatele prestigioase obținute de colegii noștri sînt și cel mai bun exemplu de parcurs profesional, construit prin muncă, dedicație, perseverență și pasiune", se arată într-un mesaj al Universității.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?