Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Modificări semnificative în domeniul securității cibernetice, adoptate de Guvernul

14 feb. 19:15   Societate
1816 0

Guvernul Republicii Moldova a adoptat un proiect de lege esențial pentru consolidarea securității cibernetice la nivel național.

Această inițiativă vine ca răspuns la cerințele tot mai complexe ale mediului digital și la nevoia de aliniere la standardele europene.

Principalele modificări sînt următoarele:

  • Actualizarea legală în mai multe sectoare: Legea introduce cerințe stringente de securitate cibernetică în diverse domenii cheie, inclusiv sănătate, transporturi, servicii bancare și gestionarea deșeurilor. Aceste schimbări asigură o mai bună protecție împotriva amenințărilor cibernetice și sporesc reziliența infrastructurii naționale.
  • Responsabilități clare pentru furnizorii de servicii: Furnizorii de servicii din aceste sectoare sînt acum obligați să implementeze măsuri viguroase de securitate cibernetică, cu un cadru de supraveghere și control detaliat.
  • Armonizare cu standardele UE: Acest proiect de lege reprezintă un pas crucial în alinierea legislației naționale cu Directiva NIS a Uniunii Europene, consolidînd astfel poziția Republicii Moldova ca partener de încredere în cadrul UE.

Este esențial să subliniem că aceste schimbări vor avea un impact semnificativ asupra modului în care entitățile publice și private gestionează riscurile cibernetice. Prin aceste măsuri, Republica Moldova își întărește angajamentul de a asigura un spațiu digital sigur și de încredere pentru toți cetățenii săi.

Inițiativa a fost elaborată cu suportul proiectului UE „Moldova Cybersecurity Rapid Assistance” și reprezintă un pas important în fortificarea infrastructurii cibernetice naționale.

1
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?