X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Mitropolitul Moldovei a condamnat atacurile asupra Bisericii Ortodoxe din Moldova

23 dec. 2023,, 17:20   Societate
3226 0

Mitropolitul Vladimir al Moldovei a numit deciziile unor preoți de a se transfera în Mitropolia Basarabiei "nesăbuite" și, de asemenea, a condamnat atacurile asupra Bisericii Ortodoxe din Moldova.

El a spus acest lucru într-un interviu publicat pe site-ul mitropoliei, scrie newsmaker.md.

”Regretăm și ne întristăm pentru fiecare rană pricinuită Trupului Bisericii de către acțiunile nechibzuite ale unor foști slujitori în care am investit pe parcursul anilor multă încredere și susținere la creșterea și dezvoltarea lor, care însă, în lipsa discernămîntului, a credinţei curate și ispitiți de ofertele vremii, contribuie la ruperea unității Bisericii lui Hristos. Exclamînd pe toate căile de propagandă pretenția și falsa dorință de a contribui la rezolvarea problemei bisericești din țara noastră, acești factori meschini complică mai mult situația și dezbină intenționat, căutînd să atragă și pe alții în această lucrare schismatică de rupere a unității”, a declarat Mitropolitul Vladimir.

El a condamnat atacurile asupra Bisericii Ortodoxe din Moldova, despre care a spus că au fost "susținute de sprijin politic".

”În fiecare zi vedem cum imaginea Bisericii Ortodoxe din Moldova este intenționat denigrată în mediul informațional autohton, fapt susținut chiar și prin suport politic. Haideți să nu îngăduim existența între noi a tot felul de tulburări şi schisme, ci „să ne nevoim a păzi unitatea Duhului, întru legătura păcii”, a declarat Mitropolitul.


30
0
0
7
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?