Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Ministrul Justiției: "Am depus eforturi maxime pentru a avea progrese"

1 ian. 11:20   Societate
2478 0

Anul 2023 a fost unul cu multe provocări și cu un șir lung de teme pentru acasă, a concluzionat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Oficiala a precizat, că în contextul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, instituția de resort a depus eforturi semnificative pentru a reforma justiția.

„În calitate de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, am depus eforturi maxime să avem progrese pentru reformarea justiției, combaterea corupției, consolidarea mecanismelor de protecție a drepturilor omului și accesul mai larg la justiție pentru cetățeni. Deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, dar și aprecierea de către Departamentul de Stat al SUA, este o recunoaștere a muncii depuse, dar și o speranță că vom reuși să construim acasă o Moldovă europeană, cu o justiție echitabilă, transparentă, bazată pe respectarea drepturilor omului și a statului de drept”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru, transmite Noi.mdcu referire la moldova1.md.

În același timp, Ministerul Justiției a subliniat într-un comunicat, necesitatea continuării și avansării în procesul de armonizare a legislației și a practicii naționale la standarde europene. De asemnea, a accentuat nevoia de a digitaliza instituțiile sectorului justiției, astfel încît acestea să devină mai transparente, mai performante și mai aproape de cetățeni.

1
0
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?