COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Ministerul Educației reacționează la petiția unui grup de părinți privind prelungirea vacanței

1 noi. 2021,, 16:30   Societate
2245 0

După ce mai mulți părinți nemulțumit de faptul că vacanță elevilor a fost prelungită cu încă 7 zile din cauza pandemiei au ieșit astăzi în fața Guvernului RM și au solicitat ca elevii să revină la ore, Ministerul Educației informează că acest lucru nu se va întîmpla.

„Ministerul Educației și Cercetării tratează cu înțelegere și împărtășește pe deplin îngrijorările părinților în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă în unele instituții de învățămînt. În același timp, una dintre preocupările de bază ale Ministerului este starea sănătății elevilor și a cadrelor didactice în condițiile creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Ministerul va colabora cu OLSDÎ și directorii instituțiilor de învățămînt pentru identificarea celor mai bune modalități și termene de recuperare a orelor”, se precizează în comunicatul de presă emis de Minister, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md

Ministerul Educației și Cercetării reamintește că a decis prelungirea vacanței de toamnă pentru instituțiile de învățămînt din localitățile aflate în prag roșu de alertă, la recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), în scopul prevenirii răspîndirii COVID-19.

Astfel, conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățămîntului (OLSDÎ), în perioada 01-07 noiembrie, 422 de instituții de învățămînt vor avea vacanță prelungită. Aceste instituții vor relua procesul educațional, cu prezența fizică a elevilor, din data de 8 noiembrie anul curent.

De astăzi, 817 instituții de învățămînt general, din localitățile care nu se află în prag roșu de alertă, au reluat procesul educațional cu prezența fizică a elevilor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X