Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Mii de familii vulnerabile vor beneficia de vouchere pentru becuri LED

26 mar. 16:30   Societate
2537 0

Alte 30 de mii de familii vulnerabile vor beneficia de vouchere gratuite pentru procurarea becurilor LED, notează Noi.md.

Acestea vor fi acordate după ce astăzi a fost lansată o nouă sesiune în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice”. Voucherele în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea becurilor economice, vor fi distribuite consumatorilor înregistrați în sistemul informațional compensatii.gov.md și a căror vulnerabilitate energetică a fost una foarte ridicată.

Aceasta reprezintă a patra sesiune de acordare a voucherelor pentru becuri LED.

Prioritatea în selecția beneficiarilor este acordată familiilor cu cel puțin un copil, numărul copiilor fiind un factor determinant. De asemenea, consumul de energie electrică este luat în considerare în procesul de selecție.

În sesiunile anterioare ale programului, au fost distribuite deja 32 846 vouchere destinate achiziționării de becuri LED și echipamentelor electrice mari. Astfel, în total, familiile vulnerabile au achiziționat cu ajutorul voucherelor 5044 de electrocasnice mari și aproape 222 416 becuri de tip LED.


„Potrivit estimărilor, o familie poate economisi aproximativ 1618 lei pe an la factura de energie electrică doar prin înlocuirea becurilor incandescente cu cele economice de tip LED. Economia anuală în urma înlocuirii unui singur bec incandescent de 60W cu un bec LED de 7W este de 323 lei. Cu un buget total estimat la 5,8 milioane de dolari, programul „Rabla pentru electrocasnice” acordă sprijin financiar, sub formă de vouchere, de pînă la 80% din costul unui frigider, aragaz electric sau mașină de spălat rufe”, a precizat Centrul Național pentru Energie Durabilă.

3
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?